söndag 25 september 2016

Informera det regionala näringslivet

Informera det regionala näringslivet om möjligheterna att använda sig av subventionerade anställningsformer.


På veckans gruppmöte med Centerpartiet i regionfullmäktige antog vi talespersoner i vår RF-grupp. Jag är stolt över att gruppen gett mig förtroendet att vara talesperson för företagarfrågor, socialt företagande och utanförskapsfrågor, även om jag redan innan kallade mig ”partiets regionala talesperson i frågor som rör företagande och social ekonomi”. Utanförskapsfrågor är ett brett begrepp men jag fokuserar främst på att få personer i utanförskap att komma in på arbetsmarknaden.


Ett viktigt politiskt verktyg för att hjälpa de personer som idag står längst från arbetsmarknaden är subventionerade anställningsformer, för att kompensera för vissa arbetssökandes lägre eller osäkra produktivitet. Det har visat sig att sådana subventionerade anställningar är förhållandevis effektiva men kännedomen om stöden är väldigt låg bland företagare, nästan 60 procent av företagen som anmäler lediga platser till Arbetsförmedlingen uppger att de inte känner till stöden särskilt väl eller att de inte känner till dem alls. Det finns idag elva olika former av subventionerade anställningsformer men de är tyvärr komplicerade och svåröverskådliga.


Det behövs en informationskampanj till Västra Götalands näringsliv för att höja kunskapsnivåerna om subventionerade anställningsformer. En ökad kännedom till subventionerade anställningar skulle underlätta för våra regionala företagare att ta del av stöden och för de utanför arbetsmarknaden att snabbare och enklare få ett jobb.


Läs mer om Centerpartiets jobb-politik.


Östring Bergman, Karin (C)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar