torsdag 14 augusti 2014

Valfrihet och jobb - Prioriteringar i regionvalet för Centerpartiet

Idag har Centerpartiet i Västra Götaland presenterat våra prioriterade frågor i regionvalet. Som förstanamn på Göteborgs valsedel publicerade jag följande pressmeddelande.

VALFRIHET OCH JOBB
Prioriteringar i regionvalet för Centerpartiet

- Ökad valfrihet i sjukvården och fler jobb. Det är huvudbudskapet i valrörelsen för Centerpartiet i Västra Götaland, säger regionrådet Kristina Jonäng, (C) i ett uttalande på torsdagen.

- Intäkterna till sjukvården har ökat kraftigt de senaste åren tack vare att fler människor jobbar och därigenom är det fler som betalar skatt. Nu gäller det att Västra Götalandsregionen får ett ledarskap med ett starkt Centerparti som kan förvalta resurserna på ett bättre sätt, säger Roland Karlsson, (C) som är ordförande för Centerpartiet i Västra Götaland.

MER RESURSER FÖR BÄTTRE KOLLEKTIVTRAFIK

Centerpartiet värnar också kollektivtrafiken. 
- Vi vill binda ihop hela Västsverige genom fler snabbussar, mer punktliga pendeltåg och bättre spårvagnstrafik. Vi är beredda att höja biljettpriset på bussen, tåget och spårvagnen lite till för att standarden och kvalitén i kollektivtrafiken ska kunna öka. Idag händer det att resenärer i Göteborgsområdet får stå på bussen i rusningstid och att landsbygdslinjer läggs ner. Så kan det inte fortsätta. Västtrafik måste få mer resurser att sätta in fler bussar, säger Karin Östring Bergman (C), som bor i Hisings Backa och kandiderar som första namn på röstsedeln till regionen för Göteborgs valkrets.

- En satsning på kollektivtrafiken är också en miljövinst för samhället. Om fler åker kollektivt kan utsläppen från trafiken minska. Vi vill uppmuntra fler att ställa bilen och istället kunna lita på en bra och snabb buss- eller pendeltågstrafik, tillägger Roland Karlsson, (C) som bor i Ulricehamn.

Sjukvården är den fråga som mest förknippas med valet till regionfullmäktige. 
- Vi får mer resurser till sjukvården tack vare att fler jobbar och betalar skatt, understryker Karin Östring Bergman, (c).
- Alliansregeringens satsningar på jobbskatteavdraget är bra för sjukvården, betonar Roland Karlsson, (c).

LYFTER VÅRDEN FÖR ÄLDRE OCH PSYKIATRIN

Centerpartiet fokuserar på vården för de äldre, de vill lyfta fram psykiatrin och har även agerat för en bättre förlossningsvård.

- Centerpartiet vill fortsätta att utveckla valfriheten i vården. Om fler får välja blir bemötandet bättre på alla vårdcentraler och sjukhus. Alla blir tvungna att inse att vården är en servicesektor, understryker Karin Östring Bergman, (C)

- Centerpartiet betonar i budgeten för 2015 att vi ska avstå satsningar på fritandvård för friska 23-åringar och istället lägga de resurserna på patienter som behöver vård. Jag är övertygad att Västra Götalandsregionen kan korta köer och förbättra vården om Centerpartiet får ökat inflytande i valet, avslutar Roland Karlsson, (C) ordförande för Centerpartiet i Västra Götaland.

För mer information kontakta:
Roland Karlsson, ordförande
Kristina Jonäng, regionråd
Karin Östring Bergman, listetta i Göteborgs valkrets


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar