onsdag 10 februari 2016

Ännu ett år med god fika och tillströmmning av nya medlemmar

Igår hade vår lokalavdelning Norra Hisingen & Lundby Centerpartiavdelning stadgeenligt årsmöte.
Mötet inleddes med goda smörgåsar (som alltid med Centerpartiet). Sedan berättade Andrea Jovell om framtidsgruppens Vision för Göteborg, både hur den kom till och resultatet i form av en reseberättelse till en av lokalstäderna 2030. Sedan god fika med semmel-baguett som Dorothy hade bakat, innan ordförande Ingrid Lindblad öppnade själva årsmötet.


Styrelsen redogjorde som sig bör över avdelningens verksamhet och ekonomi 2015. Vi kan konstatera att det är en förtsatt stark tillströmning av nya medlemmar vilket såklart är jätteroligt - att det finns ett ökat stöd för våra gröna och liberala värderingar i Göteborg. Styrelsen fick ansvarsfrihet för 2015 och Gunne Steen valdes till ny ordförande. Jag fick förtroendet att vara styreleledamot ännu ett år, mitt sextonde år i avdelningsstyrelsen.

Vi diskuterade Vision för Göteborg och gjorde medskick till distriktsstyrelsen. Mötesplatser, blandning, öppenhet, grönt, dialog, decentralisering, trygghet, framtidstro, entrepernörskap var ord som återkom flera gånger i medlemmarnas bild av framtidens Göteborg. Med en gemensam vision kan vi sedan ta fram konkret politik för staden. (Jämför med partiets idéprogram och valmanifest.)

En av våra äldre medlemmar lyfte att Centerpartiet på Hisingen bildades 2018, då som Bondeförbundet förstås, och firar således snart 100 år. Självklart måste en så stor händelse uppmärksammas. Låt förberedelserna börja nu!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar