måndag 30 september 2013

Befarat budgetunderskott för Kungälvs sjukhus

Idag var jag på extrainsatt styrelsemöte för Kungälvs sjukhus & Frölunda specialistsjukhus för att ta beslut om tilläggsöverenskommelser 2014. Frölunda kan klara beställningen om regionstyrelsen godkänner att använda 1,1 miljoner av eget kapital för investering i fastigheten. Kungälv klarar inte den beställning den har idag så även om tillägget var nästan finansierat så är utgångsläget så dåligt att jag och mina Allians-kolleger yrkade att styrelsen inte skulle skriva på tilläggsöverenskommelse 2014 med Hälso- och sjukvårdsnämnd 4.

Följande skriftliga yrkande lämnades in:

Ärende 5: Tilläggsöverenskommelse 2014
Angående tilläggsöverenskommelse om sjukhusvård mellan Kungälvs sjukhus och Hälso- och sjukvårdsnämnd 4


De senaste årens återkommande problem med stora budgetunderskott för de flesta av regionens sjukhus tyder på att sjukvården i Västra Götalandsregionen är kraftigt underfinansierad.

När en tilläggsöverenskommelse för 2014 mellan HSN 4 och Kungälvs Sjukhus nu skall tecknas visar det sig att s, mp och v ämnar fortsätta beställa en underfinansierad sjukvård. Så skedde även vid beställningen inför 2011, 2012 och 2013-2014. Detta kommer att leda till ett fortsatt och ökande budgetunderskott för Kungälvs sjukhus. Det leder även till olyckliga kortsiktiga försök till besparingar på sjukhuset som i sin tur leder till långsiktigt ökande kostnader i form av en ytterligare försämrad vårdsituation med ökande risk för patientsäkerheten och en fortsatt försämrad arbetsmiljö för den redan hårt ansträngda personalen.

Vi i Alliansen yrkar att
styrelsen inte skriver på tilläggsöverenskommelsen 2014 med  HSN 4 som inte täcker de kostnader som Kungälvs Sjukhus har för att kunna genomföra den beställda vården.

Alliansen i Styrelsen för Kungälvs sjukhus och Frölunda Specialistsjukhus
Lisbeth Sundén Andersson (M) Frode Slinde (Fp) Mariannde Nilsson (Kd) Karin Östring Bergman (C)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar