tisdag 8 mars 2016

Initiativtagaren till ”Tillsammans i Tuve" uppmärksammades

Sükran Dogan, initiativtagare till ”Tillsammans i Tuve”, tilldelades idag Centerpartiets Guldklöver, en utmärkelse till personer, organisationer och företag som gör extraordinära insatser. Prisutdelare var Centerkvinnorna i Göteborgs ordförande Cecilia Örtendahl som överlämnade diplom, tårta och blomma till Sükran, på Internationella kvinnodagen 2016

När styrelsen för Göteborgs Centerkvinnor planerade årets Internationella kvinnodag så ville vi uppmärksamma en kvinnlig jobbskapare, inspiratör eller normbrytare. Vi hittade Sükran som uppfyller alla tre och mer där till.


Det var i samband med att det hölls ett informationsmöte om flyktingbostäder i Tuve den 23 februari i Glöstorpskyrkan som jag hörde talas om Sükran för första gången. Hon har startat gruppen "Tillsammans i Tuve" vars syfte är att alla ska hjälpas åt, samarbeta, inkludera och skapa gemenskap i stadsdelen. Efter det har jag hört mer om henne och gruppen i tidningar och på FB.

Vi hade ett mycket intressant samtal där vi förutom ”Tillsammans i Tuve” även pratade om hur det är att vara företagare, mamma och tredjegenerationens svensk. Sükran introducerade ett nytt ord för mig, mellanförskap. Hon berättade även om mörka krafter som velat smutskasta hennes arbete för integration av nyanlända men med mod och kreativitet har hon kämpat vidare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar