onsdag 30 oktober 2013

Centerpartiet vill att hela Sverige ska leva


Vår partiledare, Annie Lööf, har tackat ja till Miljöpartiets utmaning om en landsbygdsdebatt. Den första av tre debatter genomfördes i Gomorron Sverige, SVT1 den 30 oktober 2013 och visade att skillnaderna mellan Miljöpartiets politik för landsbygden och Centerpartiets landsbygdspolitik är avgrundsdjup. Så djup att jag inte tror att Miljöpartiets mål är att vinna landsbygdens folk utan att få de egna storstadsväljarna att tro de gör det.

Centerpartiet har drivit landsbygdsfrågor i hundra år och därför är det glädjande att fler partier har upptäckt värdet i att hela landet lever. Tyvärr avspeglas inte det nyvakna intresset för landsbygden och landsbygdsväljarna i politiken de för. Jag är uppriktigt nyfikna på hur Miljöpartiets tänkt sig att deras Skansen-politik ska kunna gynna landsbygden. Miljöpartiet vill fördyra och försvåra för folk i sin vardag och i synnerhet för de som bor på landsbygden. Däremot vill de underlätta för vargarna som dödar var tredje ren.

Centerpartiet har fått igenom de största satsningarna på infrastruktur och enskilda vägar någonsin, vi har fått en dryg miljard till bredband och jobbar för ännu mer pengar till detta. Även glesbygdsapoteken har fått pengar, vi har stärkt de gröna näringarna med sänkta egenavgifter för småföretag, sänkt slakteriavgifter och minskat regelkrånglet för lantbrukare med 37 procent. Vi har sänkt arbetsgivaravgifterna i flera steg, främst för unga. Vi måste göra ännu mer för att hela landet ska leva och Centerpartiet måste få fler röster i nästa val för att få ännu större genomslag i politiken. För Centerpartiet är det självklart att landsbygden ska stå stark på egna ben och inte hamna i en beroendeställning gentemot storstadsregionerna eller allmosor från staten.

Det är positivt med debatt inför valrörelsen om hur hela Sverige ska leva. En debatten där kunskapen om både vad landsbygden och städerna behöver och vilka alternativ som står emot varandra inför valet 2014 fördjupas.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar